MGA

18. januar 2014


Havbakken
Om os
Interesser
Fotogalleri
SL
Haven netop nu
MG TF
MGA
MGA TwinCam
Klummen
Arkiv

 

Når forårssolen varmer, Asbjørn kommer forbi i sin færdige MG TF, det vrimler med flotte MG'ere til autojumble i Gjern, der er måneds-træf i både Ringkøbing og Struer - ja, så rykker det i en MG fan, - og man mangler noget at køre i, - altså noget "MG-noget".

Internettet er blevet pløjet igennem efter mulige emner, vi har været så langt som Nykøbing Falster for at kigge på en MGA, - som nok var flot - men alligevel havde nogle skavanker, som i hvert fald én af os ville have svært ved at leve med. Den 27. april kørte vi til Rødding, hvor der var en flot bil til salg - og inden vi kørte hjem igen, var slutsedlen skrevet under. Sådan kan det gå....

På denne side vil vi fortælle lidt om de oplevelser, som vi har sammen med MGA'en

Lørdag 3. juni 2006: I dag sker det - lige over middag ringer det på døren, og Jesper og hans kammerat er her for at aflevere MGA'en. Den er nypudset i dagens anledning, og meget flot!
Søndag 11.juni: Rigtigt MG-vejr. Vi pakker kaffekanden og ta'r på udflugt. Lemvig - Nørre Nissum - Humlum - Oddesund - Havbakken. Udenfor Nørre Nissum kører vi ind på en rasteplads og pakker kaffekanden ud. Snart tøffer der en Ford (A eller T - det fandt vi ikke rigtigt ud af....) ind på samme plads. Så kan man jo ikke undgå at falde i snak, og det viser sig, at vi både har fælles bekendte og er medlem af samme MG-klub. De var i gang med at restaurere en MGB, som de håbede på at få færdig i løbet af sommeren. Ja, verden er lille.
Fredag 23.juni: Én af de gode følger af MG-interessen er at møde nye mennesker. Birgitta og Leo kom forbi i deres MGB Sankt-Hans-aften, hvor de var på vej ud for at lede efter et Sankt-Hans-bål.
Torsdag 29.juni: solen skinner, og der er veteran-træf på torvet foran Hotel Ringkøbing. Vi drager 4 biler - 1 x MGTF, 2 x MGB og 1 x MGA i samlet flok mod Ringkøbing, og det bliver en rigtig hyggelig aften. Hotellet byder på en øl, og snakken går. 
Torsdag 6.juli: solen skinner endnu mere - temperaturen er oppe på de 23-25 grader, og der er MG-møde på havnen i Struer. Ikke mindre end 9 biler dukker op - det er egentlig flot, når man må tage i betragtning, at mange allerede er begyndt på ferien. Endnu en hyggelig aften med interesse-fæller, hvor der også blev mulighed for at stifte nye bekendtskaber.
Mandag 17.juli: det er varmt og solen skinner fra en skyfri himmel. Det blev en dejlig tur til Draget - vi var omkring den hellige kilde, og en tur rundt på Jegindø inden den sidste kaffe blev drukket ved Oddesund
Torsdag den 3.august gik MGA-turen - efter en god snak på havnen i Struer - til AA mølle, hvor vi havde aftalt med en af møllersvendene, at han kom og startede møllen op og fortalte lidt om historien bag. Efter et meget interessant besøg kørte vi over Gudum, Kjærgårds Mølle og til Vejrum, hvor Birgitta og Leo gav kaffe. En rigtig hyggelig aften.
Lørdag den 9. september var der Veteran-træf på Lundø Camping, arrangeret af "Krumtapperne" - det var kun anden gang, men bliver garanteret til en tradition. Der var masser af biler og mennesker, vejret var perfekt, og der blev snakket, udvekslet erfaringer, tips og ideer, og hygget til den store guldmedalje.

Torsdag 28. september. Det havde regnet lidt i løbet af dagen, men vi blev enige om, at vi alligevel ville en tur til Ringkøbing - for sidste gang i år. Og det blev en rigtig hyggelig aften. En ganske lille byge på vejen var det eneste vand, vi fik. Torvet var pænt besøgt, vejret var faktisk blevet rigtigt godt, og vi kunne sagtens sidde udenfor hotellet og nyde den øl, som vi blev budt på som tak fordi vi kom....

Søndag 15.oktober: Måske sidste chance for en tur i MGA'en i godt vejr i år. Vi kører til Klosterheden - Møllesøen - hvor der er sort af mennesker - vi var ikke de eneste, der ville ud og nyde den flotte efterårssøndag. Vi gik et stykke fra søen og fandt en lille fredelig plet, hvor vi kunne nye kaffen i selskab med klukkende vand og med udsigt til bævernes skovningsarbejde. En rigtig dejlig tur - et flot punktum på en god sæson.


Søndag 29. oktober: Op på fejebladene - olien er skiftet - alt er pudset og poleret - kort sagt: klar til vintersæsonen. Snart findes pyjamas'en frem og A'en får lov til at slumre til foråret - og dog: der er vist et par operationer, der skal foretages i løbet af vinteren - det vender vi tilbage til......

December 06/Januar 07: Vi har købt en tonneau, samt en opbevaringspose til de løse sideruder til MGA'en.

Man skal selv sørge for at montere de små metallåse, som skal holde tonneau'en på plads. - Og der er ingen fortrydelsesret, når man først har lavet hullerne i stoffet. Så både general og næstkommanderende godkendte placeringen af hullerne, inden værktøjet blev taget i brug. Begge kunne ligeledes godkende det færdige resultat. Der blev lavet specialbeslag til monteringen af posen til sideruderne. Et stort stykke arbejde for at klargøre noget, som vi mest af alt håber på, vi aldrig får brug for - men det skal jo være der - hvis uheldet er ude, og himlens sluser åbner sig.

Lørdag 14.april 2007: Vi har sprunget foråret over og er gået direkte i sommer. - Næsten!! I hvert fald skal MGA'en have sin første tur i år, og at vejret så viser sig fra sin allersmukkeste side er jo blot en dejlig sidegevinst.
Birgitta og Leo kommer forbi, da vi sidder og spiser frokost og snakker om, hvor vi skal tage hen, og vi bliver hurtigt enige om at følges.

Turen går til Sunds Sø, hvor vi skal have et af sommerens torsdagstræf. Vi fik lavet en aftale med værtsparret for selskabslokalerne, hvis græsplæne vi fik lov at låne, de beundrede bilerne, og vi beundrede omgivelserne - sikken et dejligt sted.
Herfra gik turen videre mod Søby, hvor vi også skal mødes en torsdag aften. Vi kørte først ind til brunkulsmuseet, da vi ikke lige vidste, hvor Søby Cafeteriet lå - vi fik en god snak med damen, der sad i kiosken, og vi blev enige om at nyde kaffen med udsigt ud over en af de mange søer i brunkulslejerne. Efter kaffen fandt vi cafeteriet, og vi blev enige om, at de to ture, vi havde planlagt til disse lokaliteter kun kunne blive succes'er - i hvert fald, hvis vejret artede sig bare halvt så godt som i dag.

Søndag gjorde vi det sør'me igen! - Først til Borbjerg Mølle, hvor der var stuvende fuldt af mennesker, og dernæst via Ryde, Sevel til Hjerl Hede, hvor vi gjorde holdt for at se den nye bygning (ikke specielt i vores smag...) - og herefter kørte vi til Flynder Sø, hvor vi tog kaffe ved siden af den gamle mølle. Endnu en dejlig dag og en skøn forsmag på, hvad sommeren kan bringe af gode oplevelser. Tak til Birgitta og Leo for hyggeligt selskab.

Torsdag 26.april: På grund af det dejlige vejr har Classic-entusiasterne i Ringkøbing fremrykket starten på torsdagstræffene, og vi opfordres til at møde op allerede den sidste torsdag i april. Vi mødes på parkeringspladsen overfor TV Midt-Vest, og kursen sættes mod vest. Vejret er fint, der er næsten fyldt op på torvet, og snakken går lystigt. Hen på aftenen bliver det dog køligt, og næsen vendes hjemad igen. En hyggelig aften.
Torsdag 3.maj: Så er det MGCC Midt-Vest's tur: Første torsdagstræf i 2007. Vejret er stadig til UG for årstiden, og vi er spændte på, hvor mange der dukker op ved Borbjerg Mølle. Forventningerne opfyldes godt og vel: ialt 14 biler, så mon ikke succes'en er hjemme. Det blev en rigtig dejlig aften. Nogle gik tur rundt om søen, nogle kiggede på det lille museum i kælderen, - og alle hyggede sig, drak kaffe og snakkede.
Store Bededag 4.maj 2007: Oplevelserne står i kø i dette forår. I dag er der autojumble i Gjern, og Holstebro-folket følges ad med retning mod øst - og solen. Indrømmet: det er lidt køligt fra morgenstunden (start 7.30 fra parkeringspladen på Viborgvej) - ved 9-tiden er der kaffepause ved Tange sø, og vi begynder at kunne ane solen. Ankomst til Gjern 9.45, og næppe var vi på plads, før solen brød frem - og kastede glans over de fine biler hele dagen. Snakken gik lystigt, termokaffe, madpakker, is - der manglede ingenting - en helt igennem dejlig dag.
Lørdag 26. maj 2007: Vi er blevet enige med Birgitta og Leo om, at vi skal med på picnicturen, som arrangeres af MGCC Syd, med udgangspunkt i Varde. Vi kører over Ølgod og samler endnu 3 biler op dér - Lillian & Kristian i MG Midget, deres søn i MGB, og et hold af deres venner i MGA. 5 biler i samlet flok til Varde Torv. Her byder handelstandsforeningen på kaffe og rundstykker, og snakken går lystigt. Der er masser af biler, og masser af publikum, som vælger deres favorit blandt de udstillede biler: en MG TD, ejet af klubbens alderspræsident: 90årige Enevold Vestergaard.

Kl. 12 gik starten på turen, som først førte os til Kærgaard Klitplantage, hvor frokosten blev indtaget. Vejret blev bedre og bedre, og vi nød den flotte køretur. Desværre faldt Ølgod-bilerne fra undervejs, da der blev problemer med MGB'en.

Næste stop var Blåbjerg, hvorfra vi havde en fantastisk udsigt. Efter en halv times pause videre nordpå til Bork Havn, som var sidste stoppested. Og hvem kom der? - Lillian og Kristian i MGB'en - problemet var ikke så akut som først antaget, så alle var glade. På havnen drak vi kaffe på skrænten ud mod fjorden, hyggede os, snakkede og nød den dejlige udsigt. Efter en times tid var det tid at takke af, og vi kørte hjemad via Vesterhavsruten. En helt igennem dejlig dag.

Torsdag 7.juni 2007: MG torsdagstræf ved Sunds Sø. En rigtig dejlig aften, hvor vejret i høj grad var med os.

Ikke mindre end 25 biler fandt vej til græsarealet foran Søgårdens festlokaler, snakken gik, nye bekendtskaber blev fundet, og omgivelserne og bilerne blev behørigt beundret.

Senere på aftenen fulgtes vi i samlet flok omkring Angli-gården og Elia, og endte hos Lissy og Christian, som lagde græsplæne til en hyggelig kaffetår. Solen gik ned i vest, da vi trillede hjemad efter en dejlig aften.

Lørdag 9.juni 2007: Byfest i Vejrumstad. Vi var blevet spurgt, om ikke MG-klubben havde lyst til at vise nogle af de gamle biler frem, og denne opfordring blev sendt videre til medlemmerne i det Midt/Vest-jyske område. Ialt 14 biler og deres ejer-M/K'er dukkede op og havde en hyggelig dag. Borgerforeningen gav kaffe og rundstykker, og for de, der holdt ud (temperaturen tangerede de 30 grader), var der stort sildebord kl. 13. De gamle biler tiltrak mange interesserede, og snakken gik livligt. Efter sildebordet sluttede vi dagen i haven hos Birgitta og Leo med kaffe, kolde øl og vand, og dejlig mad. En hyggelig og dejlig dag.
Lørdag 30.juni 2007: Sommerturen til Isenvad blev aflyst på grund af kraftig regn. Turen gennemføres i stedet senere på sommeren, når vejret forhåbentlig er blevet lidt mere sommerligt igen.....
Torsdag 05.juli 2007: Det blev den vådeste juni i mands minde, og det regnfulde vejr fortsatte i juli. Torsdag aften trodsede 9 MG'ere dog vejrudsigten og drog mod Nørre Vosborg, og det holdt faktisk tørvejr hele aftenen. 2 nye medlemmer var med for første gang, og vi havde besøg af et engelsk par, som havde bosat sig i Hee (nabo til én af de nye medlemmer) - det skal undre meget, om ikke der kommer endnu et medlem derfra. Der blev snakket og hygget. Vi var rundt og kigge på den gamle herregård, som stadig er under restaurering, og efter en kop varm kaffe og endnu en snak gik det hjemad under de mørke skyer.
Mandag 09.juli 2007: Generalprøve på picnictur Midt/Vest 2007 sammen med Birgitta og Leo - ruten skal gennemkøres, og der skal tages notater, så vi kan præsentere et fint program på dagen. Det var det mest vidunderlige vejr, og bliver det bare noget, der ligner, når det bliver alvor, kan turen kun blive en succes. 

Søndag 14.10.07: Endnu en smuk efterårsdag - solen skinner, og skal vi ikke lige køre en tur i MG'en? - det kan være, det er sidste chance i år. Som tænkt, så gjort. Mødtes ved Stauning havn med Lillian og Kristian fra Ølgod og fandt et dejligt sted, hvor kaffen blev drukket og der blev fortalt vittigheder, inden turen atter gik mod Holstebro ad små (meget små) veje. En rigtig dejlig eftermiddag.

Store Bededag fredag 18.april 2008: Så er sæsonen i gang igen, og der er Autojumble i Gjern. Vi har været meget spændte på, hvordan vejret ville blive, for indtil nu har det bare været koldt og klamt, men som om vi havde bestilt det, kom det fine vejr til dagen. Det var da godtnok køligt fra morgenen af, men efter kaffepause ved Tange Sø er fingrene tøet op igen, og vi tager resten af turen i stiv arm. Vi ankom i god tid til pladsen og snart kom solen frem over de høje træer. Der blev snakket, kigget, udvekslet tips og ideer, og knyttet nye bekendtskaber. Ved frokosttid fandt vi en bænk bagved museet, så alle kunne sidde og nyde frokosten i det fri. En vellykket dag.
Pinsedag søndag 11.maj 2008: Det er nærmest sommer, og vi aftaler med Birgitta og Leo, at vi skal ud og lufte MG'erne. Først til Sunds Sø, hvor vi får aftalen endeligt på plads omkring vores næste torsdagstræf. Frokosten nydes i skyggen med udsigt over søen. Dernæst går turen til Dollerup Bakker, hvor vi kom i snak med ejerne af denne sjove BSA, som egentlig er en "overdækket motorcykel" Kaffen nydes ved Hald Hovedgaard, inden turen atter går hjem mod Vestjylland, hvor vi startede grillen op og afsluttede en helt igennem dejlig dag med hygge på terrassen.
Lørdag 17.maj 2008: MG picnic i Varde og omegn. Tidligt afsted hjemmefra for at mødes hos Lillian og Kristian i Ølgod,inden vi kører i samlet flok mod Varde. Kaffe på torvet og masser af bil-snak inden køreturen går ad de små veje, via Blåvand Fyr og ender i Blåbjerg Plantage, hvor kaffen nydes, inden turen atter går mod Holstebro. En helt igennem vellykket dag.
Torsdag 29.maj 2008: Der er klassisk motor-café på torvet i Ringkøbing, og traditionen tro deltager vi. Torvet er fyldt op med flotte biler, og snakken går livligt hele aftenen. Vi nyder en drink udenfor hotellet, inden turen går hjemad mens solen går ned.
Hvor mange MG-garager har mon et ægte Birgitta Almqvist MG-maleri? - Ja, jeg spø'r bare!

Tak Birgitta - du er en éner!

Torsdag 24.juli 2008: I dag starter Ringkøbing løbet, og om aftenen er alle deltagende biler linet op til besigtigelse og beundring på og omkring torvet. Det er en perfekt aften til nostalgisk hygge. Vægterne synger solen ned inden vi kører hjem med den flotte aftenhimmel som baggrund.
Søndag 27.juli 2008: 4 friske MG'er med chauffør og passager mødes i Arnborg for at køre en søndagstur i det dejlige sommervejr. Turen går omkring Himmelbjerget, hvor vi nyder frokosten i skyggen og efterfølgende går op på toppen for at nyde den flotte udsigt. Næste stop er rastepladsen "De små Fisk", hvor der er mulighed for at få dyppet tæerne i en kølende sø. Efterhånden melder is-trangen sig, og der fortsættes til Silkeborg, hvor der spises is ved vandet. En perfekt dag.
Lørdag 23.august: Ringkøbing Fjord løbet - vores første MG løb, så vi er spændte. Dagen starter med kaffe og rundstykker i Skjern, hvor vi også får udleveret kort, caps, vand, frugt, scorekort og meget mere. Kl. 9.30 går starten, og vi kører i adstadigt tempo derudaf. Vi var godtnok lige ved at misse den første post, men fandt ud af, at det nok var klogt at holde øje med de små grøn/gule MG-skilte i vejsiden.....

Før Hvide Sande var der opsamling ved Abelines gård, og vi kørte i samlet trop til havnen i Hvide Sande, hvor der var frokost. Efter at have fået noget at spise var der tid til lidt sight-seeing omkring havnen. Vejret var perfekt, og vi nød de hyggelige omgivelser, inden turen igen gik videre ved 14-tiden.

Næste stop var Ringkøbing, hvor officials'ene havde de store sakse fremme. Vi trøstede os med kaffe og kage og en fin udsigt ud over lystbådehavnen, hvorefter vi kørte videre mod Stauning Lufthavn, hvor den sidste post ventede. Her gik det lidt galt med øjemålet, så vi var godt klar over, at vi ikke skulle sætte næsen op efter nogen medaljer denne gang. I stedet brugte vi de sidste par timer, inden vi skulle spise, på Stauning Havn, hvor også mange af de andre deltagere i løbet fandt ned. Vi hyggede os inden vi igen satte kursen mod Skjern, hvor flæskestegen med tilbehør ventede. Et flot traktement hele dagen igennem - mange og store roser til arrangørerne!

Dagens vindere blev behørigt begavede, og mætte på sjæl og legeme satte vi kursen hjemad, mens vi nød en flot solnedgang.

Søndag 31.august: Rindsholm Kro har inviteret på veteran-træf, og da vejret er perfekt skal vi selvfølgelig afsted. Vi mødes først ved Dollerup Bakker, hvor vi nyder den smukke udsigt over Hald Sø. Efter lidt snak frem og tilbage bliver vi enige om at køre til Viborg og tage frokost, inden vi vil køre til Rindsholm. Vi finder en dejlig plet ved Golf-salonen, hvor camping-stolene og madpakkerne bliver fundet frem. Vi må godtnok dele med hvepsene, men vi har en hyggelig frokost uden at nogen bliver stukket.

Da vi nærmede os Rindsholm var der tæt trafik - der holdt biler i begge vejsider, - både nye og gamle, så vi fandt hurtigt ud af, at vi måtte et godt stykke fra kroen, før vi kunne finde en parkeringsplads. Det lykkedes dog uden de store problemer, og vi begav og afsted til fods til pladsen. Her var bilerne stuvet sammen som sild i en tønde, og der var masser af mennesker. På én måde druknede begivenheden nok lidt i sin egen succes, men da vejret var så fint, gjorde det nok ikke så meget. Vi fik set de biler, vi ville se, og fandt tilbage til vore egne, hvor termokanden blev fundet frem, og vi nød eftermiddagskaffen med udsigt ud over søen, inden vi satte kursen hjemad igen. En hyggelig dag.

Lørdag 13.september: Krumtapperne inviterer til veterantræf ved Lundø Camping. Vejret er flot - sol, blå himmel, hvide skyer - og en kølig vind fra nordøst. Vi starter med kaffe og rundstykker hos Birgitta og Leo, og kører derefter mod Lundø. Der er allerede rigtig mange mennesker, da vi ankommer, og der kommer stadig flere biler. Stemningen er fin, og der er masser af kendte ansigter.

Der snakkes, hilses, udveksles tips og ideer, og pigerne når også lige en tur ind til byen for at ose lidt. Frokosten nydes i nogenlunde læ bag et fyrrekrat, men den kølige vind får os dog til sidst til at bryde op og køre lidt længere ind i landet, hvor vi finder en lun plet, hvor vi kan nyde kaffen, mens solen bager. En fin dag!

Søndag 12.oktober: Måske sæsonens sidste køretur? - Lørdagens byger og blæst er afløst af sol og blå himmel, så vi tager termokanden med og kører sammen med Birgitta og Leo afsted mod Stubbergård Sø. En flot køretur gennem et smukt landskab klædt i efterårsfarver. Vi gik en tur ud til klostret, hvorefter vi kørte til Estvad og nød eftermiddagskaffen på rastepladsen dér. Det var for tidligt bare at køre hjem, så vi trillede en tur ad meget små veje mod Hindborg, herfra over Oddense ud til vandet, forbi Spøttrup, og via Ejsing tilbage mod Struer og hjem. En rigtig hyggelig tur.
Langfredag 10.april 2009: Årets første køretur. Vejret er perfekt, og vi triller en tur til Stoubæk Krat, hvor vi får en god travetur og en kop kaffe i solen, inden vi atter vender næsen hjemad. I indkørslen holder Leo og Birgitta - de havde fået samme idé.
Torsdag 25.juni 2009: Endelig fik vi også mulighed for at komme med en tur til Ringkøbing. I år har man lavet traditionen lidt om - der er nu start kl. 18, og man kan rekvirere en "spisebillet" således at man formedelst 100 kr. kan få en pariserbøf med en øl eller vand til på hotellet. I dag lykkedes det også E.T. at få fri i tide til at vi kunne nå det. En rigtig hyggelig aften.
Torsdag 27.august 2009: Sidste gang i Ringkøbing, og afsted måtte vi, selvom skyerne så truende ud. En lille byge lige, da vi drejede ind på torvet, men snart var det tørvejr igen, og det holdt hele aftenen. Pariserbøf og masser af snak - en hyggelig aften.
Tirsdag 1.september 2009: Og det var så det. MGA'en er solgt og blev afhentet i dag. Lidt vemodigt, men alt har jo en ende. Nu er der plads i garagen til færdigmonteringen af TF'en, og så må tiden vise, om vi skal i gang med et nyt projekt. Men det er blevet til mange gode ture i A'en i løbet af de godt 3 år, vi havde den.

Så nu er Bertie midlertidigt flyttet ind på kontoret, men enhver kan jo se, at han ikke føler sig hjemme her.

Så - Mester! - se at få den TF gjort færdig, så jeg kan bo standsmæssigt igen...