Haven netop nu

18. januar 2014


Havbakken
Om os
Interesser
Fotogalleri
SL
Haven netop nu
MG TF
MGA
MGA TwinCam
Klummen
Arkiv

 


Tro nu ikke, at dette er en ny Søren Ryge - eller "Skjønne Helge's Haver" - næh, vi er amatører af Guds nåde, - men interessen er der, og vi tænkte, at det kunne være sjovt at følge haven året rundt i tekst og billeder.

Marts 2005:
24.marts: Og så sker det minsandten igen - bedst, som man tror, at nu kan de da ikke finde på flere projekter, og bedst som de sidder og nyder årets første udendørs kop kaffe, siger den ene: - Vi kunne jo også fræse halvdelen af græsplænen op og plante nogle flere træer og buske, - og bedst, som denne ide er sluppet ud, siger den anden: Ja, og lave et vognhus til traileren (á lá nr. 10/12) - for dén er der ikke rigtigt plads til i garagen længere. Inden de får sig set om, er fræseren kørt i stilling, og arbejdet påbegyndt. - Samtidigt skal lyngplanterne klippes ned, så de kan skyde fra bunden og blive fine og tætte. SÅ tæt var vi begge på at få hold i ryggen den første forårsdag - og vi er langtfra færdige......

Solen skinner, fuglene kvidrer - og det er svidende koldt. Men foråret er uigenkaldeligt på vej.Marts 2004:

Søndag den 14: Endelig noget, der kunne ligne forår - bare en lille smule. I går sneede det, i aftes regnede det, og i morges skinnede solen, og det begyndte at krible i fingrene for at komme ud og få lidt jord under neglene.

         
Det lykkedes at få den kalk spredt ud, som har stået og ventet siden efteråret... Senere på dagen blev frugttræerne beskåret, - jeg hørte nemlig Helge sige i radioen i lørdags, at det skulle ske nu!

Søndag den 28: Nu gik den altså ikke længere, - nu måtte traileren læsses med al afklippet fra klitroserne og æbleroserne, så vi kunne komme på genbrugspladsen. Havde det været alt muligt andet, ville vi nok have lavet det i flis, - men tanken om at skulle have et læs rosentorne spredt ud i haven var ikke så tiltalende, - så det blev genbrugspladsen. - Vi var ikke ene om at have fået dén idé - foråret kriblede i folk, og man kunne se, at der blev ryddet op både i hus og have rundt omkring. På vejen hjem var vi lige omkring havecentret i Bilka for at se, om de skulle have lidt spændende - det blev til lidt stedmoderplanter - og det lugter da lidt af forår, - ikk'?

Så er traileren læsset - klar til afgang! Stedmoder, små påskeliljer og lidt sten - der skal ikke så meget til....

April 2005:
Der står en bænk i haven
i haven står en bænk
og denne bænk i haven
det er en havebænk.....

Materialesponsor: Havbakken 12 - Tak for det!
Producent: E.T. og en motorsav, en el-høvl og en slibemaskine...
Supervisor: K.T. og et kamera....


17.april 2005: Foråret er over os. En øm ryg bekræfter, at haven endnu engang har fået en omgang, og påskeliljer og anemoner kappes om at være smukkest......

 

 

 

April 2004:
1. april - nu skal mosset have en omgang, der kan mærkes. Godtnok er det grønt - og blødt at gå på, - men en græsplæne bør nu hovedsageligt bestå af græs....

Så Erik kører mange ture frem og tilbage med Mini-Tex'en, - og imens nyder jeg synet af det første bed, som er blevet gjort forårsklart.

 

4. april - tjah, hvad skal man sige? - Waterloo... regn, rusk - og sure udsigter for påsken, hvor vi ellers havde regnet med rigtigt at skulle i gang i haven. Vi må se, hvordan det kommer til at gå....
I fredags fik vi sat et par redekasser op. Der har været enkelte seriøse henvendelser fra potentielle lejere, men der er dog endnu ikke indgået nogen bindende aftaler - og helt ærligt - hvem gider kigge på ny bolig i sådan et vejr? Men vi håber, at kasserne bliver beboet - det ville være sjovt at kunne følge med i, hvordan de små flittige væsner stifter bo og familie - og kunne følge dem hele sommeren på tætteste hold.

10. april - nu begynder der at ske lidt ved redekasserne. Stærene har været på besøg, og det samme har blåmejserne i kassen med det lille hul.
Stæren er lige inde og kigge - og så sætter den sig udenfor og forsøger at tilkalde en interesseret samlever - men indtil nu er det vist ikke lykkedes - i hvert fald er de endnu ikke begyndt på redebyggeriet.


12. april - så er påsken ved at være ovre - det blev ikke den grå og regnfulde, som vi havde frygtet, men masser af sol og rimelige temperaturer. Plænen er blevet slået for første gang i år - bedene er blevet nusset lidt, og buske og træer mangler kun lige lidt mere solskin - og måske en enkelt grads varme mere, inden de folder sig ud.

Anemonerne står i fuldt flor

 


15.april -
de små blåmejser har travlt - reden skal bygges, og samtidigt skal de nærgående musvitter holdes væk, så der er nok at se til for en kommende familiefar....
Sidst på dagen kom spætten på besøg - det er ellers længe siden, vi har set noget til den, og den er da også lidt af en røver. En mejsekugle varer ikke længe, når først den begynder at "hakke i det" - men en flot fugl er det jo.

21.april - Vi har jævnligt besøg af ægteparret "Dompap" - vi forestiller os, at de bor et sted ovre i skovbrynet - og har i løbet af vinteren fundet ud af, at hvis alt andet svigter, - ja så kan man da lige flyve omkring foderpladsen ved nr. 1 og se, om der skulle være nogle solsikkekerner i overskud....

- og det er der som regel. Her er det godtnok "kun" hannen, vi har fået med på billedet. Hunnen er næsten lige så flot, - men kun næsten.

 

28.april - Påskeliljerne er snart færdige for i år - vi nåede ikke lige at få et billede, da de var allerflottest - måske til næste år....
Til gengæld blomstrer kæmpestenbræk - og - ikke at forglemme - forglemmigej....og tulipanerne står lige på spring. Det samme gør mange af de blomstrende buske - i løbet af meget få dage har vi et veritabelt blomsterhav omkring os.

Maj 2006:

Vinteren føles langt væk - vi har haft op til 25 graders varme, og det hele er sprunget ud i løbet af nogle få dage. Men ikke desto mindre har juleroserne aldrig været så flotte, som de er lige nu


Ja, så har vi jo forresten også bygget "wognhus" - vi glemte at tage kameraet med ud, da det skete, men sådan kom det altså til at se ud. Vi mangler lige en liste til at holde på plastikken, - den skal selvfølgelig ikke være synlig. Mon ikke nok det skal komme til at fungere....

Maj 2005:

Der sker ikke så meget med hjemmesiden for tiden - det kniber med tiden. Men den anden dag fik jeg alligevel tid til at tage kameraet frem og fange kærnebiderne, da de var på besøg ved foderstedet.

 

 

Maj 2004:

5.maj - Nu er det vist med at få et billede af tulipanerne imens de stadig er flotte
- det er da dejlige farver....

- et panoramabillede over et stykke af haven - man kan ikke rigtigt se, hvor flot græsplænen blomstrer.... hmm...måske godt det samme

13.maj: den lille blodblomme står i sit fineste skrud - og lyngen sætter nye skud...

16.maj: de japanske anemoner klarer sig fint i det vestjyske.
- og "Sargents æble" blomstrer, som var de betalt for det. Snart vil deres duft være helt bedøvende - men smukke er de.

 

30.maj: kanterne er skåret af plænen - et stort arbejde, men til stor fornøjelse - bagefter! - Syrenerne blomstrer, og i dag var temperaturen oppe at runde de 20 grader - DET var tiltrængt! - efter mange dage med blæst og kulde.
Det lykkedes os ikke at få stærene til at stifte bo i vores opsatte stærekasser - men de kommer og spiser - og bader! - Faktisk kan de tømme et fuglebad i løbet af kort tid - mange gange er der fællesbadning, 2-4-6 fugle ad gangen - (jo, vi har flere fuglebade  - også et, der er større end det, der er vist her) - så vandbeholdningen skal suppleres mindst én gang dagligt. Men det er en fornøjelse at kigge på.
 

JUNI 2004:

19.juni: Til lykke med fødselsdagen, Stinne!!
Haven? - Tjah, der sker ikke så meget. Efter en laaang periode med masser af blæst, kulde og ingen regn ser det hele lidt slidt ud. I dag stod vi op til en dejlig morgen med stort set vindstille og solskin - en helt ny fornemmelse. Dejligt!
Dronningebusken blomstrer - og det er den ret alene om, men flot er den. Græsset er blevet lidt grønt igen efter lidt regn og "lidt fra posen".
En del af vore graner får desværre en lidt sjov facon efter at de gik ud i toppen sidste år - men vi håber på, at de kan "vokse sig fra det"......
Juli 2006:

Det seneste projekt er nu ved at være færdigt. Vi har været i skoven og fælde lærketræer, som er lagt som kanter på "havestien", og en pergola blev det også til. 6 rummeter flis er lagt ud, så nu mangler der blot et par slyngplanter, så er vi helt færdige. - Men det venter vi med til efteråret - eller måske næste forår.

Lørdag 22.juli 06: Der plukkes kirsebær. Det er faktisk første år, kirsebærtræerne virkelig bærer frugt. Vi kom ingen vegne med de par pund, vi kunne sætte til livs, men heldigvis kom Havbakkens vinbryggeri os til undsætning. Det kunne jo egentligt være meget spændende at undersøge, om det kunne lade sig gøre at brygge vin på disse kirsebær, - og som tænkt, så gjort, så i øjeblikket blopper det lystigt i bryggerset i nr. 12, - og mon ikke vi får lov at smage, når brygningen er færdig?...

Juli 2004:

Vi har tilbragt mange timer i haven i denne måned - både med bare at nyde livet, men også med skovl, spade og kultivator.

 

 


Lyngbedet midt i græsplænen er blevet udvidet - og skal tilplantes, når engang vi finder nogle billige lyngplanter. Bærmispel står hængende fyldt med bær, Hosta'en blomstrer, og det samme gør rød-el'en. Nogle af vore blåbær har masser af bær, andre ikke et eneste, og efterårslyngen står klar til at blomstre.

Græsset er grønt og gror, så det er en fornøjelse. Nu har det både fået vand og varme - og gødning, så det kan jo slet ikke lade være...... Bare vi nu slipper for gåsebillelarverne i år - det vil jo nok vise sig i løbet af en 3 ugers tid - billerne er set i området, så vi kan kun håbe, - og det gør vi!

August 2004:

Det er sådan set ikke, fordi motiverne har manglet, - men kameraet har bare ikke været lige i nærheden, når billedet har været der. - Et par enkelte skud er det dog blevet til....

Vi havde nemlig - igen - besøg af kærnebideren - en fugl, som jeg aldrig havde drømt om ville komme på besøg i haven, - men ikke desto mindre ser vi den faktisk af og til. En flot fugl med et imponerende næb.
 

  

September 2004: Da vi kom hjem fra ferien i uge 36 var græsset bare SÅ! langt - der var grøde i luften - sol og vand var der kommet i rigelige mængder. - Og lige siden har det regnet.....
Men det har bekommet haven vel - lyngen blomstrer, og det er så flot, som det aldrig har været før. Det er virkelig en fornøjelse at kigge på
 
 
 

Havbakken | Om os | Interesser | Fotogalleri | SL | Haven netop nu | MG TF | MGA | MGA TwinCam | Klummen | Arkiv

Dette Websted blev sidst opdateret 24. maj 2008